All Posts

juLIJ

LUFtna Ana se bo drugo soboto v juliju zopet sprehodila po škofjeloških ulicah. V tem srednjeveškem mestu  nas bo  razveselila z izjemnimi uličnimi predstavami in hkrati  nakupovala na unikatni tržnici LUFta ter se zvečer gostila na Grajski gostiji. LUFtno bo!!!

Program celodnevnega dogajanja:
9.00–19.00
Cankarjev trg:  LUFtova tržnica unikatnih izdelkov

10.00 Blaževa ulica: PAVLIHEC (30′)/GUD Kranjski komedijanti (SLO)/Lutkovna predstava
V nastavljeno past zlobne čarovnice sta se ujela dva izgubljena otročiča, preplašena z Janko in Metka. Le kaj bi se z njima zgodilo, če ne bi na pomoč prihitela policaj in čisto pravi Pavlihec, ki vselej poskrbi za razburljivo dogajanje

11.00 Cankarjev trg: OBRAZBA (25′)/Katjuša Kovačič &Rada Kikelj (SLO)/Gibalno poetična predstava
Predstava se dotika tematike, s katero se dandanes ukvarja mlada populacija in njihovi starši; to je neizogiben računalniški svet, ki postaja nujno zlo vsakega posameznika.

18.00–24.00 Škofjeloški grad: Grajska gostija

18.00 Cankarjev trg: BIZART (45′) /Cia. Circadi (ITA/ESP)/gibalno gledališče.
Gospod in gospa Menelik sta dve zelo razumni osebi, potopljeni v absurden vsakdan, iz katerega se rojevajo nedoumljive paradoksalne situacije. Njuna pripoved je zaporedje nemih mikro zgodb, ki kljub svoji nenavadnosti slikajo njun portret v okvirih neke logike, ki pa je večkrat prignana do roba in včasih nerazumljiva, a vedno zelo ganljiva. Bizart je slikovita predstava, ki raziskuje poetične možnosti cirkusa-gledališča in pri tem uporablja tehnike akrobatike, plesa, žonglaže, manipulacije objektov in ravnotežja.

19.30 Mestni trg: HODULJARJI (45′) /Čupakabra (SLO)/ Žonglerski spektakel.
“Velikost se meri s srcem”. Dogodek posebne vrste, ki bo z baloni vaš svet obrnil na glavo.

21.30 Škofjeloški grad: OGNJENI PLES (20′)/Anke Piromanke (SLO)/ Ognjeno – plesna predstava.     Ognjeno plesni performance Ank Piromank vas bo očaral, začaral in ožgal po prstih… če si boste drznili priti preblizu.