LUFt ima dve mami, idejni vodji, Matejo in Tino, ki sta projekt začeli lani. Kasneje se je priključila še Katjuša, letos pa so posvojile še Jernejo. Idejno je zastavljen kot umetniški, kreativni festival, ki omogoča ustvarjalcem, da predstavijo svoje unikatne izdelke in tako večajo svojo prepoznavnost med ljudmi. Obiskovalcem pa s tem omogočimo nakup unikatnih izdelkov, ki jih mogoče le redkokdaj srečajo oziroma jih nimajo možnost kupiti drugje. Ker pa več glav več ve, se letos obeta še več kot samo predstavitev predstavitev kreativnih in umetniških izdelkov. Obeta se tudi pester spremljevalni program (glasbeni, razne delavnice, predstave, ipd.), dobrodelne akcije, zelemenjava in menjava oblačil, pa še kaj…

Enkrat mesečno LUFtamo od maja do decembra na Mestnem trgu v Škofji Loki in obljubljamo, da vam ne bo žal, da ste nas obiskali.

K sodelovanju vabimo vse ustvarjalce oblačil, nakita, lesa, ilustracij, keramike, grafične ustvarjalce, … Vsi, ki bi radi sodelovali, pošljite mail na festival.luft@gmail.com. Preko maila dobite razpis z vsemi informacijami o sodelovanju ter prijavnico.

Prijavi se lahko kdorkoli, ki si želi predstaviti svoje izdelke tudi drugim. Ker želimo, da se o LUFtu govori vas, vse ki bi želeli kakorkoli sodelovati naprošamo, da nas kontaktirate, saj bomo le skupaj lahko LUFt naredili še bolj zanimiv.