LUFt_maj14_kolaz

 

8. LUFt – sobota, 10. maj 2014, od 9.00 do 18.00 Mestni trg, Škofja Loka

Že odštevamo do prvega letošnjega LUFta… Poleg zanimivih ustvarjalcev in njihovih kreativnih izdelkov, ki bodo za vas LUFtali od devetih do šestih, vas bo čakala še cela vrsta zanimivih dogodkov:

– Tržnica unikatnih izdelkov (9.00 – 18.00) – zvrhana doza kreativnih izdelkov od samih zanimivih ustvarjalcev. Na www.luft.si ali na https://www.facebook.com/luftfestival si lahko preberete tudi več o ustvarjalcih.

– Zelemenjava (9.00 – 12.00) – menjali bomo semena, sadike, plodove, domače marmelade, vloženo zelenjavo, domače slaščice, doma pečen kruh, čaje, zelišča, vrtnarske knjige, recepte, gobe, orehe, kostanj ipd. Način menjave “blago za blago” je zasnovan tako, da lahko sodelujemo vsi, ne glede na naš družbeni ali ekonomski položaj, hkrati pa bomo s tem spodbujali solidarnost, dobrosrčnost, druženje in spoštovanje dela naših rok. Menjali bi “blago za blago” tako lahko sodelujemo vsi, ne glede na naš družbeni ali ekonomski položaj.

– Izmenjava oblačil (9.00 – 18.00)  – ker se zavedamo pomena recikliranja in eko ozaveščanja. Izmenjava oblačil je priložnost, da zamenjate oblačila ali pa se preprosto znebite “cunjic”, ki jih ne nosite več in obogatite garderobo s kakšnim ‘novim-starim’ kosom oblačila. Poteka na naslednji način: s seboj prinesete do tri kose oblačil in jih toliko tudi odnesete (oz. po želji). Oblačila, ki jih prinesete na izmenjavo naj bodo čista in v dobrem stanju. Odvečna oblačila lahko tudi samo oddate.

– Delavnica Flamenka (ob 16.00) – za vse, ki bi se radi naučili osnov teh temperamentnih ritmov ter za vse, ki še ne veste, da to ste. Brezplačno delavnico bo vodila članica skupine CoraViento, Manca Dolenc.

– Spremljevalni program (9.00 – 18.00): razne kulinarične dobrote, dobra glasba, za žilico dobrodelnosti: zbiranje materiala za zavetišča.

 

Vse to pa še kaj vas čaka 10ga maja na LUFtu. Se vidimo!