All Posts

program_10LUFt

Mesec je naokoli in spet se obeta LUFt! LUFt pa ne bo več samo umetniški festival, pač pa se je razvil v art&food market, ki je pod svoje okrilje sprejel Grajsko gostijo. Spet bomo poskrbeli, da vašim malčkom ne bo dolgčas in si boste vi lahko v miru ogledali tržnico. Zanimivo bo! Zato vas vabimo, da se nam pridružite na že vsem poznanem Mestnem trgu v Škofji Loki v soboto, 12. 7. 2014 od devetih do šestih. Čakalo vas bo pestro dogajanje:

 

 • Tržnica unikatnih izdelkov – čakali vas bodo sami zanimivi izdelki in ustvarjalci. Na naši spletni strani ali na https://www.facebook.com/luftfestival si lahko preberete tudi več o ustvarjalcih. Trgujemo od 9h do 18h.
 • Zelemenjava –  prvič smo se zelo zabavali, verjamemo, da nam bo menjavanje semen, sadik, plodov, izdelkov, nasvetov, ipd. v drugo šlo še boljše. Sploh, ker so že aktualni tudi prvi pridelki! Zelemenjavali bomo od 9h do 12h.
 • Izmenjava oblačil – poletje je že skoraj tu! Hkrati pa tudi odlična priložnost, da pospravite in osvežite svojo omaro. Na zadnjem LUFtu smo izmenjali vse! Vabljeni na izmenjavo od 9h do 18h.
 • FESTIVAL LOŠKIH PRIPOVEDK – od Kamnitega mostu nas bo pripoved peljala v loške gmajne… Tam se skrivajo škrati in druga bajna bitja, ki imajo nadnaravne moči, nam včasih ponagajajo, velikokrat pa v stiski pomagajo. Na občinskem vrtu jih boste v svetu pripovedk srečali in izvedeli marsikatero resnico…
  Z vami bodo tri pripovedovalke, veliko lutk, en gledališki oder, knjižni kotiček in poletni LUFt. Dobimo se ob 10h v pravljičnem kotičku na Mestnem trgu.
 • ŠPORTNE IGRE ZA PREDŠOLSKE OTROKE –  pridružite se nam na razgibanem športnem poligonu in športnih igricah namenjenim predšolskim otrokom. Naj otroci razmigajo telo in pokažejo ter izboljšajo svoje spretnosti skozi igro z našimi vaditelji iz Športnega društva Partizan. Zabavali se bodo pa še dolgčas jim ne bo J migamo ob 11h.
 • Poslikava obraza – na junijskem LUFtu je bil pravi naval. Slikali smo tako na mlade obraze kot tudi malo manj mlade obraze in se ob tem noro zabavali. Slikali bomo spet … ob 15h!
 • Koncert skupine TheWet – poskrbeli smo tudi za glasbeno dogajanje. Tokrat vas bo zabavala lokalna skupina TheWet. Ob 15.30!
 • Spremljevalni program: razne kulinarične dobrote, dobra glasba, za žilico dobrodelnosti: zbiranje materiala za zavetišča. Od 9h do 18h.

 

 • Grajska gostija – vas mika, da bi na poletno soboto kuhalnico pospravili v kot? Grajska gostija je idealna priložnost, da to storite. Na Loškem gradu vas bodo čakali tako lokalni ponudniki kulinaričnih dobrot, kot tudi nekateri ponudniki svetovnih kuhinj. Vse skupaj pa bomo popestrili še z odlično izbiro pijač, kjer se bodo predstavili domači pivovarji, vinarji in žganjekuha. Dobimo se od 16h do 22h na Loškem gradu.

 

OPOMBA: Vse delavnice in dogodki so brezplačni, zastonj, for free, djabe, … :)  Čisto zares! :) Za izkoristit! Se vidimo na LUFtu!